Daü engelli öğrenci birimi’nden kampüs içi erişilebilirlik desteği

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Engelli Öğrenci Birimi, üniversitede öğrenim gören görme engelli bir öğrenciye beyaz baston temin ederek kullanım eğitimi düzenledi.
DAÜ Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Çakmak tarafından verilen uygulamalı eğitimde; beyaz bastonun doğru tutulması, çevrenin algılanması, engellerin fark edilmesi ve güvenli ilerleme teknikleri aktarıldı. Eğitim sürecine birim temsilcileri ve akran desteği sağlayan bir öğrenci de katıldı.
Eğitimin ardından konuşan DAÜ Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ünal Değer, beyaz bastonun bağımsızlık ve özgürlük sembolü olduğunu vurgulayarak erişilebilir yaşam alanlarının önemine dikkat çekti.
Habere tepki vermek, yorum yazmak ve son dakika bildirimleri almak için UKGazete uygulamasını indirin.
Çok yakında App Store'da