Kıbrıslı Türk lider Erhürman’dan Hristodulidis’in iddialarına yalanlama

Kıbrıslı Türk lider Tufan Erhürman, güney basınında yer alan ve Nikos Hristodulidis’ten 19 maddelik yazılı bir öneri belgesi aldığı ile Maraş konusunda Ankara’nın müdahalesiyle geri adım attığı yönündeki iddiaları kesin bir dille yalanladı. Politis gazetesine mülakat veren Erhürman, Hristodulidis’ten doğrudan ya da dolaylı hiçbir yazılı metin almadığını belirtti.
Erhürman, Maraş'ı Ankara’nın müdahalesiyle reddettiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, 11 ayda tek bir geçiş noktasını bile açamayan liderlerin bu tür hassas meseleleri kısa sürede çözmesinin gerçekçi olmadığını ifade etti. Siyasi eşitliğin ve dönüşümlü başkanlığın kabul edilmesinin sürecin olmazsa olmazı olduğunu belirten lider, yeni geçiş noktalarının açılması hususunda Rum tarafının son dakika talepleri ve değişen şartları yüzünden tıkanıklık yaşandığını aktardı.
Türkiye ve AB ilişkilerine de değinen Erhürman, çözüm sürecinin Türkiye-AB ilişkileriyle ilişkilendirilmesinin süreci zorlaştıracağını, iki farklı sürecin kendi mecrasında ilerlemesi gerektiğini kaydetti.
Habere tepki vermek, yorum yazmak ve son dakika bildirimleri almak için UKGazete uygulamasını indirin.
Çok yakında App Store'da